Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

BOEK: Herdenkingsboek over het Apollo House

apollohouse
De heropening van het Apollo House is een feit. Dit boek toont in woord en beeld de geschiedenis van het Apollo House en zijn bewoners, en in het bijzonder van de laatste verbouwing. Het werd op 31 mei 2012 aangeboden aan de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan.

Het Apollohouse is een rijksmonument dat in 1935 door architect Roosenburg werd ontworpen voor de Rijksverzekeringsbank. Het gebouw werd in 1939 opgeleverd. De Rijksverzekeringsbank, later de Sociale Verzekeringsbank geheten, was van 1939 tot 1990 in het Apollohouse gevestigd. In 1992 trok advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke in het pand. Uit dat kantoor is in 2000 Allen & Overy Amsterdam voortgekomen.

In de loop van 2010 werd overeenstemming bereikt met de eigenaar van het pand (Newomij) over de renovatie, die onder verantwoordelijkheid van Allen & Overy plaatsvond.
Het prachtige naslagwerk is alleen verkrijgbaar bij:
boekhandel Van Rossum in de Beethovenstraat 32 en kost € 19,90

 

Lees ons eerder gepubliceerde artikel over het Apollo House

You have no rights to post comments