Een boom . . . .

EEN BOOM VOOR DEZE WEBSITE
Door Jos Wiersema - 23 november 2008

Het stadsdeel is bezig met de uitvoering van het 1001-Bomenplan. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.zuideramstel.amsterdam.nl . De stadsdeeldichter Karel N.L. Grazell heeft een aanvraag voor een boom gedaan ter gelegenheid van het lustrum van de website zuidelijkwandelweg.nl. Het voorstel van het stadseel ZuiderAmstel is bij een van de bomen die aan de Betuwestraat wordt geplant een door dhr Grazell verzorgde verhaal en gedicht te plaatsen.

WWW.ZUIDELIJKEWANDELWEG.NL

De oprichters zijn: Jos Wiersema en Paul Gellings.
Jos is opgevoed in de Roerstraat, vlak bij de school op het zogenaamde Roerpleintje (waar ik overigens ook een aantal jaren woonde). Jos was 33 jaar politieman in Amsterdam, maar werkt intussen alweer jaren in de computerbusiness.

Paul is opgegroeid in de De Mirandabuurt en schreef onder meer een boek dat Zuidelijke Wandelweg heet en dat zich deels afspeelt op de St. Theodorusschool in de Roerstraat. De titel van dit boek heeft duidelijk geïnspireerd tot de naam van de website.

Sinds twee-en-een-half jaar werk ik als professioneel schrijver (o.m. eerste stadsdeeldichter van ZuiderAmstel) aan de website mee.

Voor de website schreef ik het volgende ‘motto’:

website zuidelijkewandelweg