Zoals de meeste lezers van deze web site wel weten woon ik in Israel en dat alweer zo'n 25 jaar. Toch is het moeilijk om afscheid te nemen van een periode in je leven waarin je gevormd bent, zoals in mijn geval de "Rivierenbuurt".
Dat ik daarin niet de enige ben, zie ik aan de berichten op de site en de vele reacties die ik van over de hele wereld ontvang n.a.v. mijn stukjes. Gelukkig allemaal positieve reacties en de meesten schrijven dat de site hen weer terug voert naar hun jeugdjaren in Amsterdam en de "buurt". Niet iedereen die de site bezoekt is mij gebleken, heeft in de "buurt" gewoond, maar de meesten hadden wel een of andere connectie, door familie of vrienden die daar gewoond hebben. Zoals Ruud schreef, dat hij 'n mailtje kreeg van iemand die zo'n 55 jaar daar voor bij hem in de buurt had gewoond, wel zo kreeg ik 'n mailtje van Jerry uit Texas, in eerste instantie onbekend, hoewel de naam mij bekend voor kwam. Een week later kwam 'n vriend uit Holland hier op vacantie en toen ik hem vertelde dat ik 'n mailtje had gekregen van iemand met de zelfde achternaam, wie schetst mijn verbazing, toen hij zei, dat is mijn broer Gerrit die al meer dan 50 jaar in Amerika woont. Zelfs 'n foto van Jerry zijn vader hangt al jaren in mijn kantoor, want deze was toendertijd leider van ons voetbal elftal.
Uit Israel de mailtjes van Robert, Uri, Michal, Jane, Giora, Jessie, uit Portugal van mijn lagere schoolvriendje Bennie de Vos, Loek Peyters uit Amerika, over wiens grootvader ik schreef als opzichter in de speeltuin, verschillende oud bewoners van de "buurt" die nu in Amerika, Canada, Zuid Afrika, Australie, Duitsland, Engeland, wonen, maar ook de ontzeggelijk vele reacties van diegenen die nu buiten Amsterdam wonen,(zelfs op Texel) en met regelmaat de site en de buurt bezoeken, waar ze even "de oude lucht" komen opsnuiven, zoals een van de schrijvers het noemde. Zoals b.v. Henk die naast mij woonde en in 1953 verhuisd is en nu in Amersfoort woont, Hans Blaas wiens vader 'n rijwielstalling had op nr. 43 tegenover ons in de Vechtstraat, Anke uit Assen, Anna P, Jacqueline D, Rijk M, Jantje v T, Martin A, en de vele tientallen anderen, oud buurtgenoten, die mij geschreven hebben.
"n Speciaal plaatsje in mijn herinnering bewaar ik aan enkele emotionele mailtjes die ik kreeg van lezers die de behoefte hadden zich te willen uiten.
Dank aan allen die mij reacties hebben gestuurd !!
Zo heeft Jos, onze eminente web site beheerder, het zich niet kunnen voorstellen toen hij deze web site begon, misschien wel gedroomd, maar het is in de loop der jaren 'n brug geworden, tussen heden en verleden, tussen "de Rivierenbuurt" en de wereld daar buiten, maar voornamelijk "n brug tussen mensen en mensen.
Hopenlijk zet het zich voort en zal het 'n stimulans zijn voor de velen die hun herinneringen op papier en op deze site willen zetten.
Ik en met mij vele anderen, kijken daar naar uit.