Ingezonden bijdrage van R.D.S. Cohen

Pagina van R.D.S. Cohen

IJssalon Koco

Mijn vader Simon Cohen was samen met A. Kohn compagnon van de ijssalon Koco. Het verhaal van de rel bij ijssalon Koco is anders dan op www.zuidelijke wandelweg staat.

Mijn vader, zo ver mij is verteld, was eigenaar van de zaken in de van Woustraat, Rijnstraat,  Reguliersbreestraat en Jan Evertsenstraat 64 waar hij ook woonde.
Er waren meer zaken maar dat kan ik mijn niet meer herinneren. Er was ook een worstfabriek.

Het verhaal is heel eenvoudig. Mijn vader is met dhr Kohn een ijssalon begonnen omdat hij gevlucht was uit Duitsland.

kopierechten R.D.S.Cohen
Simon Cohen

De dhr Kohn werd gezocht door de SS. Toen ze wisten waar de dhr Kohn verbleef vond er een inval plaats in ijssalon Koco. Ze kamen de zaak binnen en schoten in het rond en raakten een leiding van de koelvloeistof (salpeterzuur) zodoende kregen zij dat over zich heen. Door dat incident werd dhr Kohn gearresteerd en meegenomen en ter dood gebracht.

groeten R.D.S.Cohen

E-mail: swico@casema.nl

Lees ook IJssalon Koco >>

Tevens stelde dhr. Cohen enkele door zijn vader geschreven ijsrecepten ter beschikking voor de website.

handgeschreven ijsrecepten van ijssalon Koco

[Lees ook TRIESTE TIJDLIJN]