Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Nieuwsbrief 27 . . . .

nieuwsbrief 27 GvPZ

Nieuwsbrief 27 Geheugen van Plan Zuid, 14 maart 2012.

Hierbij ontvangt u nieuwsbrief 27 van het Geheugen van Plan Zuid.

NIEUWE WEBSITE ONLINE
Redactie

Op 1 maart j.l. hebben we afscheid genomen van de vertrouwde website van het geheugen van Plan Zuid. De nieuwe website is interactiever en ons ziens overzichtelijker dan voorheen. Indien u lid wordt kunt u gebruik maken van voordelen zoals: uw reactie bij artikelen achterlaten, het gastenboek tekenen en lezen, de nieuwsbrief aanvragen en deelnemen aan stemmingen. Uiteraard hebben we er wel voor gezorgd dat de oude versie in zijn geheel te benaderen is. Op de eerste pagina van de website geven we u tekst en uitleg.

zie: www.geheugenvanplanzuid.nl

GVPZ ALS 9E GEËINDIGD

Geheugen van Plan Zuid is niet in de prijzen gevallen voor de Geschiedenis Online Prijs 2011 maar behoort nu wel tot de top-10 van Nederland. We zijn met 479 stemmen als 9e (van de 340 deelnemers) geëindigd in de race om de publieksprijs en daar zijn we natuurlijk ook best trots op!! Alle stemmers bedanken we dan ook hartelijk voor dit resultaat.

INGEZONDEN VERHALEN:

Chris Moll: Een droom XII
Cor Bolman: Pinksterreisje Dongeschool 1948
Ton Apon: Banketbakkerij Draaisma 1930-1953
Leo Mathot: Herinneringen aan het Irenepark
Peter Koghee: Macaroni met Suiker en Kaneel
Sander Haccou: Nachtelijke wandelingen door Plan Zuid

Alle inzenders hartelijk dank voor hun bijdrage.

ZELF UW ZUIDVERHAAL INZENDEN?

U kunt zelf ook een bijdrage leveren aan het Geheugen van Plan Zuid door uw eigen verhalen (verleden en heden) en foto's over de Amsterdamse buurten: Rivierenbuurt, Apollobuurt, Nieuwe Pijp en Diamantbuurt en Stadionbuurt, het voormalig "Plan Zuid", te sturen naar onze redacteur Mick Hoff. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PLAN ZUID BEELDBANK

 

 

 

 

 

TEST UW KENNIS

COLUMNS VAN RUUD JANSEN

STEM UIT HET STADSDEEL
Karel N.L. Grazell, stadsdichter uit Zuid

PAUL GELLINGS

Paul Gellings ontving onlangs een Franse ridderorde  en heeft nu ook zijn eigen website.

NIEUWS EN MEDEDELINGEN

 

 

 

 

 

WORDT OOK IN 2012 VRIEND VAN GEHEUGEN VAN PLAN ZUID EN ONTVANG HET UNIEKE DRAAGSPELDJE EN/OF EEN AUTHENTIEK HUISNUMMER UIT PLAN ZUID
het bestuur

Naast het mooie Geheugen van Plan Zuid-draagspeldje kunnen we u ook een ander uniek aandenken van Zuid aanbieden, namelijk een 80 jaar oud authentiek huisnummerbordje. Deze huisnummers dateren uit de periode dat het Hilwiscomplex werd opgeleverd in de jaren 1931-32. Van alle bordjes is het huisnummer goed leesbaar. Wilt u een mooi exemplaar ontvangen wees dan snel. De prijs bedraagt minimaal 30 Euro incl. verzendkosten en ook deze opbrengst komt geheel ten goede aan de stichting Geheugen van Plan Zuid. Voor bestellingen naar het buitenland rekenen we 3 Euro meer. Uiteraard bent u vrij om meer over te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments