Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Unieke tentoonstelling kunstenaarsechtpaar uit de Rivierenbuurt

>> Unieke tentoonstelling <<

van werken van het kunstenaarsechtpaar Wesselius
zondag 10 februari t/m vrijdag 15 maart 2013 in de
Oranjekerk in Amsterdam.
Van Ostadestraat 151, 1073 TK Amsterdam

Opening: zo 10 februari 11.30u

Het kunstenaarsechtpaar Wesselius heeft jarenlang aan de Amstelkade gewoond en gewerkt. 

Jeanne WesseliusJeanne Wesselius van der Veer (1931-2010) 
In haar atelier, een bescheiden maar gezellige werkruimte, kwamen veel dieren tot leven. Ze had een grote voorkeur voor vogels. Veelvuldig zat ze in Artis, waar ze rustig de dieren kon observeren. Daar maakte ze tekeningen of aquarellen. Olieverven kwamen altijd in haar atelier tot stand. Het liefst schilderde ze wat bonkige, lollige dieren: koeien en ganzen bijvoorbeeld, al dan niet in het landschap. Daarnaast schilderde ze bloemen en af en toe een portret. Muzikanten tekende zij tijdens concerten, die thuis verder werden uitgewerkt. Jeannewas niet alleen beeldend kunstenaar, maar ook dichter. Haar allereerste gedichtje stond in de kinderbijlage van De Leidsche Courant - juli 1941. Daarna lag het stil, tot eind jaren zestig. In 2000 kreeg ze de Pipistrellusprijs van De Vleermuis uitgeverij b.v. te Roermond voor haar gedichten en in 2002 de Plantage Poëzieprijs (Amsterdam).
Jeanne van lid van de kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken.
Jacques WesseliusJacques Wesselius (1931-2012) 
Jacques wijdde zich geheel aan de schilderkunst met onderwerpen als landschap, bloemen, havens, sport en stadsgezichten. Het ging hem daarbij niet om het weergeven van de waarneembare werkelijkheid, maar die zo om te vormen en zodanig te schilderen dat er een werkelijkheid ontstaat van een eigen schilderkunstige kwaliteit. Hij heeft vele malen geëxposeerd in binnen- en buitenland, o.a. jaarlijks in het Stedelijk Museum in Amsterdam, als lid van de kunstenaarsvereniging Sint Lucas.