Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Overzichtstentoonstelling Jan Stuyt in de Obrechtkerk t.m. 6 april 2014

Architect / bouwmeester van oa de St. Pancratiuskerk

 

De evenementencommissie van de Obrechtkerk nodigt u uit om de overzichtstentoonstelling van het werk van architect Jan Stuyt te bezoeken. Deze expositie wordt gehouden in het kader van het 110-jarig bestaan van de Obrechtparochie. Er is veel aandacht voor de St. Pancratiuskerk.

Rond 1900 was Jan Stuyt (1868-1934) een van de meest productieve en gezichtsbepalende bouwmeesters van Nederland. Eén van zijn ontwerpen is die van de Obrechtkerk – officieel de Onze Lieve Vrouw van de Allerheiligste Rozenkrans. Daarnaast is hij de architect van bekende Amsterdamse gebouwen zoals het Zuiderbad, de Agneskerk, de St. Pancratiuskerk en de H. Gerardus Majellakerk.

Ook ontwierp hij woningen aan onder meer de Amsteldijk, Ferdinand Bolstraat, Jozef Israëlskade en in de Concertgebouwbuurt. De tentoonstelling is al op een aantal plaatsen in Nederland te zien geweest, maar schenkt deze keer extra aandacht aan bouwwerken in Amsterdam.

De tentoonstelling in de Obrechtkerk is vanaf 19 januari (opening om 15.30 uur) tot en met 6 april 2014 gratis toegankelijk op woensdag en zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur.

Het adres van de Obrechtkerk is Jacob Obrechtstraat 30, Amsterdam. Meer informatie op www.obrechtkerk.nl