239 - Mevrouw Bouwmanlaan?

   
Ik ben in 1942 op de Amsteldijk 131, bij de Berlagebrug, geboren. Wij hadden daar een slagerij vlak naast het restaurant "De Watertoren" en rijwielhandel van Joop Koghee. Door het bezorgen van de bestellingen zijn alle straten in deze buurten mij zeer wel bekend. Vanaf de lagere school ben ik altijd naar de Bugenhagenschool gegaan en ook naar de MULO.


Een paar jaar geleden hebben wij een reünie gehad van de lesjaren rond 1950/58, waarbij vele oudleerlingen aanwezig waren en ik o.a. Peter en Marja Barend, Guus Bierman, Freda Keuker, de tweeling Van Buuren en Astrid Wolf weer heb ontmoet. Helaas ben ik enige namen vergeten. Met Peteren Ria Barend hebben wij daarna heel goede contakten gehad, totdat Peter vorig jaar helaas is overleden.

Ik weet dat de Vrijheidslaan vroeger Amstellaan heette, maar herinner mij nog dat hij, wellicht officieus, ook Mevr. Bouwmanlaan (ipv Bauman, zie: http://www.absolutefacts.nl/vrouwen/data/bouwmanvandenbergmieke1907.htm) heeft geheten, een advocate die de  belangen destijds van de Nederlanders in Indonesië goed heeft behartigd.


Op de foto: de Amsteldijk tussen 129 en 133. Links op de hoek is Restaurant de Watertoren gevestigd. 

   

You have no rights to post comments

Reacties  

 
# Bugenhagenschoo l reünieFred Houthuijs 20-08-2014 11:10
Ik was aanwezig op die reünie en het een leuk weer zien. Jammer dat ik daarna niets meer vernomen.
 
 
# RE: 239 - Mevrouw Bouwmanlaan?John Hendriks 04-11-2012 22:50
Ook ik heb rond de jaren 50 op de Bugenhagen Mulo gezeten en herinner me zeker de drieling van Buuren.
Verder dus Guus Bierman, Fred Geevers, Paul Horn en Carel Cluen. Klasseleraren waren de Dhr. Peelen en de Hr.Mantel. Ik geloof dat Dhr. Peelen nog leeft Groeten.
 
 
# mevr. BouwmanlaanIneke den Hollander-Both 27-09-2012 15:22
Hallo Werner, graag wil ik wat meer van je horen. Heb een zeer slecht geheugen, maar verschillende namen in je artikel kwamen mij bekend voor. Heb je soms een oudere broer, want jouw leeftijd is niet zo dat wij in de zelfde klas hebben gezeten. Heb zelf ook op de Bugenhage Mulo gezeten, ben geboren in 1939. De tweeling van Buuren is een drieling, Fred,Hans en Ruud.Ook Astrid kwam mij bekend voor. Wist niets van reunie, jammer.
Misschien tot schrijfs , groeten Ineke
 
 
# Bugenhagen MuloWerner Bökenkamp 23-06-2013 22:03
Hallo Ineke,

Sorry, dat ik nu pas reageer.

Wist niet dat je mij een vraag had gesteld,
krijg dit zojuist via mijn zoon uit de V.S. door

Je moet het over mijn broer Kurt hebben, die
in dec 1938 is geboren maar helaas al lang
overleden is.

de Reunie werd destijds door Astrid de Wolf
georganiseerd.

Met mijn Hartelijke Groeten

Werner