227 - Beatrixpark

Mijn man is abonnee van “plan Zuid”en met veel belangstelling lees ik de verhalen. Zo ook nu over het Irenepark, wat het Beatrixpark was. Ik weet dat het in die tijd door sommige het Irenepark werd genoemd, zelf heb ik dit nooit gedaan. De verwarring was natuurlijk omdat er over de wetering reeds een Beatrixpark was.

Zelf ben ik geboren in 1939, in de Eendrachtstraat, hier ook getrouwd en heb daar tot 1972 gewoond. Veel herinneringen heb ik niet, waarschijnlijk door de huiselijke omstandigheden. Ik ben op de Dongeschool op school geweest en bekijk de artikelen daarover met grote belangstelling.

Ook heb ik als kind ( en later onze eigen kinderen) in het Beatrixpark gespeeld. Wat ik mij kan herinneren is, dat er vanuit de richting Ferd.Bolstraat vaak een (wat smoezelige) heer met hoed en aktetas kwam en die daar spelletjes rond de waterplas deed. Je zou dit nu in het geheel niet vertrouwen, en mijn vader deed dat dan toen ook al niet. Nooit is er bij mijn weten iets vreemds gebeurd, en onze eigen kinderen deden daar ook nog spelletjes met deze zelfde mijnheer Peters. Deze heer had ook nog een handbalclub opgericht. (Zij zijn geboren in 1962, 1963 en 1966, de prijsjes nog het zelfde ????)
De spelletjes waren meestal hardlopen rond de vijver, hinkelen of touwtje springen al of niet rond de vijver.
Ook was daar een prijsje aan verbonden in de vorm van een stuk komkommer. Deze mochten we bij toerbeurt gaan kopen in een van de boerderijtjes langs de Boerenwetering, we kregen dan een kwartje mee.

Dit zijn onder andere mijn herinneringen aan het park, behalve dat ik er zelf veel met mijn kinderen te vinden was en de jongste er een gigantisch gat in haar hoofd gevallen was op een van de ronde stenen in de vijver.
We hebben er goede zomers beleeft.

Met vriendelijke groet,            
Ineke den Hollander-Both
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

You have no rights to post comments

Reacties  

 
# ingcarl lesener 07-01-2013 01:18
Hi Ineke
grappig kom ik je hier weer tegen ...
ik zit aan boord van mijn zeljacht in Guadeloupe en zie en lees de pagina over Amsterdam zuid ,
Ja ik herinner me nog goed meneer peters die gaf mij de bij naam Karel Knal en mjn Zuster Ingeborg KLessebes....
grappig allemaal lieve groet Carl Lesener volkerakstraat 38