Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Nieuwsbrief 26

Nieuwsbrief 26 Geheugen van Plan Zuid, 21 januari 2012

Hierbij ontvangt u nieuwsbrief 26 van het Geheugen van Plan Zuid met wetenswaardigheden die in de afgelopen anderhalve maand gepubliceerd zijn op de website. Wij wensen u een voorspoedig en gezond 2012 toe en hopen dat u ook in het nieuwe jaar weer kunt genieten van het Geheugen van Plan Zuid.

NOMINATIE GESCHIEDENIS ONLINE PRIJS
Redactie

Zoals we u al eerder meldden is onze website genomineerd voor de Geschiedenis Online prijs 2011. Inmiddels hebben al velen van u een stem uitgebracht zodat wij van de meer dan 300 genomineerden in de top-20 voorkomen. Onze hartelijke dank hiervoor. Heeft U nog niet gestemd? Ga dan naar www.geschiedenisonlineprijs.nl/?url=www.zuidelijkewandelweg.nl en breng uw stem uit. Als dank hiervoor wordt u na het stemmen in de gelegenheid gesteld om gratis een exemplaar te ontvangen van het prachtige tijdschrift van het Historisch Nieuwsblad.

Over de Geschiedenis Online prijs 2011

De Geschiedenis Online Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste historische website van het afgelopen jaar. De prijs is in het leven geroepen om uiting te kunnen geven aan de waardering voor een goed toegankelijke historische website. Als een website goed toegankelijk is en een goede ontsluiting van de historische informatie bewerkstelligt dan zullen bezoekers van de website meer vinden, langer blijven en eerder terugkomen. Daarnaast willen de organisatoren met het uitreiken van deze prijs geschiedenis op internet stimuleren. De winnaar van de Geschiedenis Online Prijs ontvangt het beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, speciaal ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten. Winnaar van de Geschiedenis Online Publieksprijs, de website die door het publiek is gekozen als favoriete historische website, ontvangt een geldprijs van €2500,= . De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad en Archieven.nl.

ANKE LABRIE EN PAUL GELLINGS GENOMINEERD VOOR DE NATIONALE GEDICHTENWEDSTRIJD
Redactie

Rivierenbuurtster Anke labrie en oud Rivierenbuurter Paul Gellings zijn genomineerd voor de Nationale Gedichtenwedstrijd 2012. De redactie wenst hen hierbij veel succes.

INGEZONDEN VERHALEN:

Chris Moll: Een droom XI
Paul Souverein: Over winkels in Zuid
Martin Koomen: Dick Bos en Glenn Miller in de Roerstraat
Douwe Zeilmaker: Nette Diamantbuurt
Peter Koghee: Winged shoes
Francine Broers: Amstelkade 120
Jan Drijfhout met vijf nieuwe verhalen

Alle inzenders hartelijk dank voor hun bijdrage.

U kunt zelf ook een bijdrage leveren aan het Geheugen van Plan Zuid door uw eigen verhalen (verleden en heden) en foto's over de Amsterdamse buurten: Rivierenbuurt, Apollobuurt, Nieuwe Pijp en Diamantbuurt en Stadionbuurt, het voormalig "Plan Zuid", te sturen naar ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. "> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

COLUMN VAN RUUD JANSEN

"Las gisteren in de krant dat oud-nieuwslezer Fred Emmer z’n verzameling kamelen had weggedaan omdat z’n echtgenote allergisch was voor de stof waaruit die gemaakt waren. Of de keuze moeilijk was vertelde het verhaal niet . . . . "

STEM UIT HET STADSDEEL
Karel N.L. Grazell, stadsdichter uit Zuid

Op de indexpagina van onze stadsdichter uit Zuid, Karel N.L. Grazell vindt u zijn recentste werken: Nico en Milda.
Omgekeerde discriminatie en Het achterlichtje en meer zijn de columns Stem uit het Stadsdeel.

Nieuwjaarswens 2012

Er ruisen donkere wolken door de media.
Kneuzen in de welvaart. Gaan we kniezen?
We aanbaden teveel onze Heilige Maag.
Het nieuwe jaar wordt zuiniger en zuiniger.
Maar de zon in Zuid? Gaan we bezuinigen
op de zilverzon van het geluk? Die blijft er
schijnen op de lanen, straten, de pleinen en
parken, op het water en ons wonen, op de
knoppen die het voorjaar in bloei zetten, op
de welgedane rozen, de vallende bladeren
van het najaar en wellicht op ‘n witte kerst.
Moge u nooit op geluk moeten bezuinigen!  

Karel N.L. Grazell
Amsterdams stadsdichter uit Zuid

 

You have no rights to post comments