Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Nieuwsbrief 32

Nieuwsbrief 32 Geheugen van Plan Zuid, 27 oktober 2012.

Hierbij ontvangt u nieuwsbrief 32 van het Geheugen van Plan Zuid met wetenswaardigheden die in de afgelopen maand gepubliceerd zijn op onze website.

NIEUW: FOTOVRAGEN OP FACEBOOK EN DEZE WEBSITE

Om uw Zuidkennis te testen plaatsen we af en toe fotovragen op Facebook en deze website.

NIEUW:  HISTORISCHE MEDIABERICHTEN

Dat Plan Zuid een bijzondere buurt zou worden blijkt wel uit media-aandacht voor deze stadsuitbreiding. Wij zijn gaan spitten in de database van de Historische Kranten van de Koninklijke Bibliotheek en vonden artikelen met foto's.

Lees verder >>

HERDENKING OP 1 NOVEMBER 2012

Misschien staat u hier heel ver van af. Omdat u jong bent of omdat u heel ergens anders bent opgegroeid. Maar we mogen niet vergeten. Niet alleen om 'het vergeten' maar we gedenken ook om lering te trekken uit de geschiedenis. Een geschiedenis die niemand mag vergeten. Want ook al lijkt het onmogelijk, het kan zomaar weer gebeuren. Wie het verleden kent is beter voorbereid op de toekomst. We rekenen op uw komst.
 

Lees verder >>

INGEZONDEN

Door Arend Meijer: Dintelstraat >>
Door Jan Drijfhout: Zuiderschool >>
Door Hannah Kuipers: De zakken van Sinterklaas >>
Door Arend Meijer: Verhuisestafette op de Amstellanen >>

Wilt u ook een verhaal inzenden? Mail dan even naar Mick Hoff: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

STADSDEELDICHTER

Karel N.L. Grazell's nieuwe column.

Eenzaamheid onderwerp van de Stadsdeelrtaad >>

FAMILIE DE LEEUW (ZUURWINKEL)

In de serie De appel valt..van de Joodse Omroep. De familie De Leeuw staat centraal,

Lees verder >>

WIST U DAT . . . .
Redactie

het Geheugen van Plan Zuid ook via onderstaande sociale media te volgen is? Zo blijft u altijd op de hoogte en met ons in contact  . . . .

WORDT VRIEND VAN GEHEUGEN VAN PLAN ZUID EN ONTVANG DE ZOMER VAN ICARUS
het bestuur

Voor wie Zuidelijke Wandelweg, de vorige roman van Paul Gellings over onvermoede, raadselachtige kanten van Amsterdam-Zuid al een feest der herkenning was, ligt hier dan nu een spannend vervolg. Voor wie wil kennismaken en al lezend meewandelen met deze auteur zal er van de eerste tot de laatste bladzijde van De zomer van Icarus een wereld opengaan.

Wordt nu "vriend van het Geheugen van Plan Zuid" en ontvang De zomer van Icarus >>

 

You have no rights to post comments