Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Nieuwsbrief 28 . . . .

Nieuwsbrief 28 - Geheugen van Plan Zuid, 20 april 2012

GESCHILDERDE HUISNUMMERS IN DE RIVIERENBUURT

Redactie

Elk jaar verdwijnen er enkele gekalkte cijfers. Zes mooie exemplaren hebben we, als sluitstuk van het project Spoorzoeken in de Rivierenbuurt, in onbreekbaar glas laten zetten om die voor de komende tien jaar – of langer – als een spoor van de Tweede Wereldoorlog te bewaren. Spoorzoeken in de Rivierenbuurt is een gezamenlijk project van Stichting Leren en stichting Geheugen van Plan Zuid

Lees verder >> (video)

NIEUWE AMSTELLAAN?
Redactie

Van prentbriefkaarten-verzamelaar Ad Tiggeler ontvingen we een prentbriefkaart met de afbeelding van het Muzenplein. Op die afbeelding staan de bruggen over de Boerenwetering en het Zuider Amstelkanaal, met links de villa's van de Bernhard Zweerskade en rechts het beeld van het paard met het meisje van Hildo Krop. Geen twijfel mogelijk dus. Toch verraadt het onderschrift een andere benaming, namelijk: Amsterdam - Nieuwe Amstellaan. Deze benaming was ons tot op heden niet bekend. De kaart is in 1941 afgestempeld.
Weet u het antwoord?

Lees verder >>  (u kunt op die pagina uw reactie achterlaten)

NIEUW IN DE PLAN ZUID BEELDBANK
Redactie

Zuidbewoner Sander Haccou maakt regelmatig nachtelijke wandelingen door Amsterdam Zuid. Hij besloot zijn camera mee te nemen en dit vast te leggen. Niet alle foto's in deze serie zijn gemaakt in Plan Zuid maar zeker de moeite waard om te bekijken. Op alle foto's berusten de kopierechten bij Sander Haccou. Bezoek ook Sander's weblog. Inmiddels zijn er 62 foto's van de hand van Sander toegevoegd.

Lees verder >>

INGEZONDEN BIJDRAGEN:

Ineke den Hollander-Both: Beatrixpark
Ad Tiggeler: Plan Zuid in 1 oogopslag

U kunt zelf ook een bijdrage leveren aan het Geheugen van Plan Zuid door uw eigen verhalen (verleden en heden) en foto's over de Amsterdamse buurten: Rivierenbuurt, Apollobuurt, Nieuwe Pijp en Diamantbuurt en Stadionbuurt, het voormalig "Plan Zuid", te sturen naar ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

STADSDICHTER
Karel N.L. Grazell

Column: Een beschilderd uitzicht >>
Stadsgedicht: Poepboog >>

MEDEDELING


4, 5 en 6 mei "Open Joodse huizen" - intieme herdenkingen in Amsterdamse huis >>

WORDT VRIEND VAN GEHEUGEN VAN PLAN ZUID EN ONTVANG DE ZOMER VAN ICARUS
het bestuur

Voor wie Zuidelijke Wandelweg, de vorige roman van Paul Gellings over onvermoede, raadselachtige kanten van Amsterdam-Zuid al een feest der herkenning was, ligt hier dan nu een spannend vervolg. Voor wie wil kennismaken en al lezend meewandelen met deze auteur zal er van de eerste tot de laatste bladzijde van De zomer van Icarus een wereld opengaan.

Wordt nu "vriend van het Geheugen van Plan Zuid" en ontvang De zomer van Icarus >>

You have no rights to post comments