Het nut van "websites"

Het is alweer enkele jaren geleden dat ik attent gemaakt werd op de website van "schoolbank.nl". Na aanmelding kreeg ik 'n inlognummer en ook werd mij gegarandeerd dat ik automatisch bericht zou krijgen als iemand van mijn oude scholen zich zou aanmelden. Hierdoor ben ik weer in contact gekomen met enkele oud-klasgenoten en hebben al dan niet regelmatig contact met elkaar via de P.C.
Vaak vraag ik mijzelf dan af "waar is iedereen gebleven en waar wonen zij nu", zij die eens de Rivierenbuurt bevolkten. Van enkelen weet ik het, Albert in Canada, Lettie in Loosdrecht, Tonnie in Purmerend, Dirk op Texel en Bennie woont al jaren in Portugal, maar het overgrote deel . . . . geen idee.
Zo ook met de "zuidelijkewandelweg.nl". Buurtgenoten, vriendjes en vriendinnetje van toen zijn uitgezwermd over Nederland en enkelen zijn naar het buitenland geëmigreerd.
Toch blijven velen op de hoogte van het wel en wee in mijn en hun oude buurt, via deze website.
Sinds ik wat herinneringen ophaal op deze site, ben ik weer in contact gekomen met diverse oud buurtgenootjes, waar ik eens mee gespeeld heb of mee op school ben gegaan. Zo ook gisteren, een mailtje van Paul den Dekker, toendertijd wonende op de Amstelkade, die ik in jaren niet meer gezien heb en waar ik toch zoveel herinneringen aan heb overgehouden. De bijna dagelijkse bijeenkomsten bij hem thuis, waar "tante Rietje" altijd klaar stond met 'n kwinkslag naar een van ons en waar we toen nog zwartwit T.V. gingen kijken, of bij zijn oma die vlakbij woonde, want zij hadden als een van de eersten zo'n kassie in huis. Vaste vrienden zoals Ton Boot (ja,ja, de nu top basketballcoach), Kees Smit, Johnny Schaap, en anderen w.o. ook mijn broer Jacq, gingen vandaar uit naar het "Dongenpleintje" in de Dintelstraat om te basketballen. Anderen kwamen vanuit de buurt ook daar naar toe en met gemak werden er 2 teams opgesteld. Vaak was het zelfs dat er 2 ploegen tegelijkertijd kwamen en beiden het veld claimden.
Hier wil ik even een vriend van ons memoreren, Eddie Klein, een begenadigde basketbalspeler, die helaas door 'n noodlottig auto-ongeval op 20 jarige leeftijd is omgekomen.
Paul was via "zuidelijkewandelweg.nl" weer op mijn spoor gekomen en schreef mij 'n mailtje n.a.v. mijn bijdragen hier, waardoor hij zich weer helemaal terug waande in de buurt waar hij opgroeide en naar school ging. Zoals hij zelf schreef,<quote>: ik kreeg er warme gevoelens bij en koude rillingen. <eind quote>.
Dit zijn heerlijke momenten, om weer wat van oude vrienden te horen en dat geeft dan weer 'n idee en stimulans voor 'n volgend epistel.
Dank voor alle reacties die ik mocht ontvangen !!