Kunnen 2 mannen een kind krijgen ?

Onze wetenschap stelt ons iedere keer weer voor verrassingen, dus is de hier bovengestelde vraag eigenlijk niet verrassend.
Enkele weken geleden was er voor het eerst in de geschiedenis een man die een kind gebaard had en het vol trots aan de wereldpers toonde. Hierbij moet dan wel vermeld worden dat deze persoon de nodige operaties had ondergaan om van man tot vrouw te worden getransformeerd.
Nee, ik bedoel zonder operaties, twee echte mannen !!
Ook dit is geschied, maar er is in de wereldpers niets over verschenen. Waarschijnlijk heeft er een klein artikeltje of een anouncement in een plaatselijk blaadje gestaan, zoiets in de trend van: "vandaag is het heugelijke feit gevierd dat onze eerste spruit ter wereld is gekomen". Punt. Uit !!
Het was die dag 28 november 2003 en het "geesteskindspruitje" dat ontsproten was uit Paul en Jos kwam ter wereld.
Twee mannen die een "geesteskindje" wilden en een visioen hadden hoe het te laten groeien.
Er werd nog wel wat gedelibereerd over de naam, maar uiteindelijk werd er toch gekozen voor "Zuidelijke Wandelweg".
Vreemde naam voor een kind zult U zeggen, maar voor wie de twee vaders kent kwam dat niet als een verrassing.
Beiden geboren en getogen aan de rand van deze weg, plus beider liefde voor de daaraan gelegen buurt, deden hun besluiten hun geesteskind zo te noemen.
Van spruitje is het in de loop der jaren opgegroeid tot een grote spruit, die menigeen in de buurt en ver daar buiten doet glimlachen en terug doet denken aan hun eigen jeugd in die buurt.
Het is een wijs kindje geworden met veel wetenswaardigheden, uiteraard over de buurt waar het geesteskind opgroeide, maar ook op gebeurtenissen en wetenswaardigheden daar buiten laat het zijn licht schijnen.
Vijf jaar is het nu geleden dat het vaderschap van deze twee mannen begon, de luiers hebben plaats gemaakt voor een broek, waaruit twee stevige benen steken die het verder de buurt in zal laten trekken en zijn lotgevallen zal vertellen wat hij zoal ziet en hoort.
Hulde ook aan de ouders, die hun kind voorbeeldig lieten opgroeien, niet in de laatste plaats door initiatief, durf, doorzettingsvermogen, en geduld te tonen tijdens de groeiperiode.
Gefeliciteerd met de 5de verjaardag van jullie "kind" en ik ben er van overtuigd dat het een zeer grote "jongen" gaat worden, als hij dat al niet is.
Voorwaar een kind om van te houden.

max.C.van.der.Glas.