Ingezonden bijdrage van Ed Peereboom

Pagina van Ed Peereboom

Nog eens de buurt rond

Aan deze buurt heb ik leuke herinneringen, hoewel ik hier niet geboren ben.
Ik was een jaar of 14 en zat op voetbal (Herenmarkt, later ZRC Herenmarkt) in mijn oude buurt. Omdat ik toen nogal ver moest reizen ben ik toen maar gaan korfballen bij KVAZ, dit was per slot van rekening bij mij voor de deur. Ik woonde Kinderdijkstraat 40/3 hoog, naast de familie Brandon.
Later kwam ik in contact met Bob en Tom van Eijk uit de Waalstraat waarmee ik voetbalde op het veld van KVAZ. Enkele andere jongens waar ik toen veel mee omging waren Bart Goldhoorn   en Gerard Ringenaldus. Met deze mensen hebben mijn vrouw en ik nog contact.
Met Tom van Eijk kwam ik toen met 2 dames in contact, deze zaten bij hem op de Bugenhagen Mavo. Het waren Saskia Kalkman en Yvonne Vergalen. Hier zijn wij een tijdje mee om gegaan, maar van de ene op de andere dag verwaterde dit contact.
Ik leerde mijn vrouw kennen en was de meeste vrije tijd in Friesland en ben later met haar getrouwd. Ik kwam nog wel regelmatig in de Rivierenbuurt omdat mijn ouders hier nog woonden. Toen mijn moeder ongeveer 17 jaar geleden kwam te overlijden kwamen wij nog wel veel bij vader in de Kinderdijkstraat. Omdat hij zich eenzaam begon te voelen op 3 hoog, besloot hij te verhuizen naar Betondorp.

Wij kwamen toen nog weleens in de Rivierenbuurt, maar niet meer met regelmaat. Toen een jaar of 7 geleden mijn vader kwam te overlijden, hadden wij eigenlijk het gevoel dat wij niet echt meer een band hadden met Amsterdam en de Rivierenbuurt.
Via de website van Zuidelijkewandelweg kwam ik weer in contact met Saskia en kwamen er toch wel fijne herrineringen naar boven en dat deed ons toen besluiten om, als het mee zit, deze zomer weer eens in de Rivierenbuurt rond te gaan wandelen.

Vriendelijke Groet
Ed Peereboom 2 mei 2007