Ingezonden bijdrage van Wim Klaasen

Pagina van Wim Klaasen

ZATERDAGSBAANTJE

Als je het verhaal over Oase leest, komt alles weer boven. Ik woonde in de Geleenstraat nr. 57 dus uiteraard haalden wij alleen op zaterdag patat voor het hele gezin. Ik praat over de periode 1958 - 1965. Later, en dat was heel speciaal, kwam er een restaurant bij. Als je voor de toonbank stond: aan de ene kant de ijstoonbank en aan de andere kant de snackbar. Je keek je zo het restaurant binnen.
In de Maasstraat had je bij het beroemde platenwinkeltje (naast De Gruyter ) een bedrijfsingang waar een banketbakker gevestigd was. Die leverde aan diverse snackbars, dit was dus geen winkel. Mijn eerste zaterdagsbaantje, ik was 13 of 14, en verdiende 7.50 gulden voor een hele dag afwassen. Aan het eind van de dag wikkelde ik alle kapotte gevulde pindakoeken, saucijzen- en amandel broodjes en tompoucen in een handdoek en nam deze mee naar huis, het weekend heerlijk brokken koek eten.
Wat een heerlijke buurt, en zeker in mijn kinderjaren waren er veel nostalgische winkeltjes, zoals Pasja, Delcom, de Gruyter, Spaarbank v/d Stad A`dam, sportwinkel Klotz en sigarenboer v.Telligen.

Wim Klaasen
w.klaasen@quicknet.nl