Ingezonden bijdrage van: Bram Brakel

Pagina van Bram Brakel

Meer dan honderd vriendjes

Door een toeval hebben Richte Lommert(80), geboren en getogen in de Uiterwaardestraat en ik, Bram Brakel (78), die 38jaar op de Amstellaan/Stalinlaan/Vrijheidslaan stond ingeschreven, weer contact. Wij hebben urenlange gesprekken gehad over onze scholen, de Vierde Driejarige aan de P.L.Takstraat en de Meerhuizenschool en over, echt niet overdreven, meer dan honderd vriendjes en vriendinnetjes en bekenden uit de Rvierenbuurt.
Ik noem er slechts een paar, Fllortje Hundepool, die volgens Richte in de Mauvestraat woonde en volgens mij op de Amstelkade, tussen de Amsteldijk en de Holendrachtstraat, Louis v.d. Kruijf, die Rijnstraat 72” woonde, Beppie Schoo, Fietje Drewes uit de Gaaspstraat, Hermientje van Dam en Emmy Madsen.

Wie weet of deze Rivierenbuurt-bewoners (sters), die allen tussen de 75- en 80 jaar oud zijn, nog leven en waar ze eventueel te bereiken zijn, worden verzocht Richte of mij te mailen.

Richte Lommert: r.lommert@hetnet
Bram Brakel: bram.brakel@tiscali.nl

14 februari 2009

Het elftal van VW - herfst 1941

De foto is genomen in 1941 op een braak liggend terrein , vlak over de Berlagebrug, naast de mr. Treublaan, waar nu huizen aan de Goudriaanstraat staan. Vlak voor het Amsteltation dus.
De leiders van het elftal waren de heren Van Eikel en Gerretsen, ongetwijfeld overleden, want 120 wordt niemand.
De keeper ( met bal ) was Dick van Erker. Verder staan op de foto Jopie Blitz, Wimpie Wassenaar, Richte Lommert ( tweede op de tweede rij vanaf links) met naast hem Bram Brakel. Dat is dat gozertje met die bruine kop. Richte en Bram zoeken op de site van de Rivierenbuurt/Zuidelijke Wandelweg naar oude sportmakkers en schoolvriendjes.
In de voetbalploeg zaten, dat weet ik zeker, ook enige joodse kameraadjes. De nazi’s/bezetters/moordenaars waren toen kennelijk nog niet bezig met hun mensonterende deportaties naar vernietigingskampen. Op de foto met dat zebra-shirt Ben Widowski. Wie kent andere op de foto voorkomende makkertjes?? Dan graag een mailtje naar Richte of mij: