Ingezonden bijdrage van: Pieter Koenders

Pagina van Pieter Koenders

DON CARLOS

Op deze website vond ik twee bijdragen over Don Carlos.
Ik was er als kleuter zelf bij toen spectaculair (1957!) de helikopter met Sinterklaas landde en ik herinner me ook de opwinding omdat Don Carlos cadeaubonnen uitdeelde (vaag herinner ik me bonnen van een gulden en voor enkele gelukkigen van een rijksdaalder), net als de muntbiljetten. Het publiek holde voor Don Carlos uit de winkels in, in de hoop dat hij daar binnen zou stappen om bonnen uit te delen. Maar ze voelden zich natuurlijk wel verplicht iets te kopen, ook als Don Carlos hun winkel oversloeg en elders naar binnen ging.
In de beeldbank van het Nationaal Archief vond ik foto's waarin Don Carlos Don Carlo werd genoemd, met een koets (en niet te paard) breed zwaaiend over de Rivierenlaan reed en Sinterklaas ontmoet bij de helikopter die geland is naast het De Mirandabad, ter hoogte van de huidige Peelstraat. En een foto waarop Don Carlos een reclamebord  vasthoudt van ijzerwinkel Seijffert uit de Rijnstraat waar nog steeds een ijzer- en gereedschappenhandel zit, maar sinds ruim 35 jaar met een andere eigenaar.

Pieter Koenders
p.koenders (ad) hccnet.nl