Ingezonden bijdrage van Kees den Dekker

Pagina van Kees den Dekker

E-mail: info@hadek.nl

" Straatvoetballen of vechten "

Bij de foto:
Hier een foto van ons elftal in 1954 waarin wij als straatvoetbaleftal tegen andere straten voetbalden of vochten.....
de namen van links naar rechts Cor Hoppe, Frans Lem, Harrie van de Einde, Jan Kuiper, Joop Hoppen. Zittend: Ono Bosch, Robbie Warrens, Robbie Kuiper, Paul Lem en mijn persoontje Kees den Dekker

Ik heb in de roerstraat gewoond van 1948 tot aan 1970 (dus ben er geboren) en heb samen met Paul Lem, Dick en Chris Visser een straatvoetbalclub opgericht SDO.
Wij speelden altijd normaal putten 1 tegen 1 of 3 tegen drie. Maar dan moest er "gepoot" worden. (voet/halfje en tipje )
Degene die bij het poten (voeten) het best uitkwam mocht het eerst kiezen.
Het meest werd gespeeld op het Roerplein bij de Mariaschool en Theodorusschool. Dan kon je de muur gebruiken om de bal terug te laten komen. Dus was jij dat, dan koos je natuurlijk voor de beste.
Als we bijna een elftal bij elkaar hadden dan speelden we aantal keer tegen de Biesbosh-, Jeker- of de Lekstraat.
Daar er nooit een scheidsrechter aanwezig was ontaarde het vaak in vechtpartijtjes.
Fantastische jeugd gehad. Tot mijn achtstse jaar was nauwelijks TV en daardoor was je op de straat aangewezen en leerde je voetballen en overleven.
Zelf heb ik nog een aantal jaartjes bij AFC gevoetbald en ben vervolgens meer in het basketbalcircuit DED/AGON /Sherks en Bluestars terechtgekomen.
Ik ben vertrokken uit Amsterdam naar Kockengen toen ik ± 22 was en heb al 37 jaar een eigen bedrijf in het verwerken van betonstaal. (buigcentrale)

Heb een vrouw en 2 kinderen van 26 en 28 jaar die ook al weer het huis uit zijn.

Kees den Dekker, 24 november 2004