Drogist Parfumerie Yvonne . . . .

Opheffingsleegverkoop bij drogist parfumerie Yvonne Eemsstraat 2

Op zaterdag 17 september 2005 sloot drogist parfumeriezaak Yvonne voor het laatst haar deuren.

Door oud Rivierenbuurtbewoonster Emmy Schrempft werd ik onlangs gemaild, met het volgende bericht:

"Ik zag dat onze aloude drogist hoek Eemsstraat/Uiterwaardenstraat opgeheven gaat worden. De vrouw die het tot nu toe bemande staat er al zeker vanaf 1963 in, en heeft de zaak toen overgenomen van de vorige eigenaar.
Hier haalde ik de aanmaakhoutjes voor onze kachel (die roken zo lekker) en petroleum, dat eerst werd opgepompt om daarna afgetapt. Ik haalde er Clearasil om de opkomende pukkeltjes te bezweren en je kreeg er maandverband in een bruine zak. Ik kocht er Dylonverf om mijn kleren in de jaren zestig flink in het paars of roze te veranderen.

Ik denk dat het nog zowat het enige winkeltje is (naast de melkboer hoek Vechtstraat / Uiterwaardenstraat) dat zo goed als onveranderd is sinds de jaren 50. Lijkt me goed dat toch vast te leggen voordat ze echt weg is
."

Vriendelijke groeten een oud Rivierenbuurtbewoner
Emmy Schrempft
lees ook haar ingezonden bijdrage >>

Drogist parfumeriewinkel Yvonne in de laatste week

Het bezoekje van dinsdag 13 september 2005 leverde op de hoek Eemsstraat / Uiterwaardenstraat een trieste aanblik op. Een half lege winkel met wat schreeuwerige aanplakbiljetten. OPHEFFING, LEEGVERKOOP, LAATSTE WEEK. Binnen was alles donker en mijn vermoeden werd bevestigd; er was niemand meer aanwezig. Zou ik dan toch te laat zijn?

Voor een van de etalageruiten trof ik buurtbewoonster Flo Paulich aan die, op mijn daartoe strekkende vraag, zei dat de winkel altijd op dinsdag gesloten is. "Dat is ie, voor zover ik weet, al jaren."
Mevrouw Paulich (70) woont vanaf 1985 in de buurt en zei de eigenaresse al jaren redelijk goed te kennen.
"Yvonne is een heel bijzondere vrouw en de meest integere persoon die ik ken. Zelf heb ik niet veel om te besteden en dat wist Yvonne. Ze zei me een keer dat ik een dief was van m'n eigen portemonnee als ik bij haar boodschappen deed".
Ze wees me op een leesbrilletje dat in de nagenoeg lege etalage lag: "NU VOOR € 0,70" stond er bij te lezen.
"Die ga ik als laatste bij haar kopen" zei de vriendelijke mevrouw Paulich tegen me en nam aanstalten om haar weg te vervolgen. "Nu ga ik naar de therapeut".

De laatste week van de zaak van Yvonne met een bijna lege winkel

Zaterdag 17 september is de winkel voorgoed dicht gegaan en stopte Yvonne, na meer dan 40 jaar, met haar nering. Helaas heb ik Yvonne niet gesproken maar hoop dat nog wel te doen.

REACTIES:

Naam: Nol Croese
Email: a.croese@chello.nl

Onderwerp: drogisterij "Yvonne"

Leuk deze site. Ik ben de broer van Yvonne. Zij is daar als meisje van 14 jaar bij mijn oom de heer ten Brink als verkoopster begonnen. Deze heeft de winkelverkocht aan de heer Erwtenman en ook hier is zij als verkoopster gebleven. Na het overlijden van de heer Erwtenman heeft zij de winkel zelf overgenomen. Maar helaas na 46 jaar de strijd met de groot grutters heeft zij de zaak moeten sluiten!

Naam: Geert van Koersveld
Email: argumatrix@telkomsa.net
Onderwerp: drogist parfumerie yvonne
Land: South Africa

Ik ben mijn 0-6 hier begonnen (hoofdfoto rechts tweede deur 3-hoog als ik het niet mis heb).Het is deel van de genot van de website dat daar ten minste nog iets overblijftwaar wij op visite kunnen gaan.