DOCUMENTAIRE: AT5 over de Wolkenkrabber


In de AT5 serie Straten van Amsterdam werd op 30 januari 2013 in een live uitzending de Wolkenkrabber bezocht. Geinterviewd worden o.a. de bewoners de actrice Anita Menist, Paul Mertz en concierge Ruud Schaeffer.
In deze uitzending wordt door de verslaggever beweerd dat naast vele bekende persoonlijkheden ook de schrijver W.F. Hermans in de Wolkenkrabber heeft gewoond. Dat is echter een onjuiste bewering. Wel schrijft Hermans in Tranen der Acacia's over de Wolkenkrabber. 
(Hermans heeft wel in Plan Zuid gewoond, namelijk in de Botticellistraat en de Apollolaan. Bron en met dank aan het: Willem Frederik Hermans instituut)
  

Over het programma 
 
De Straten van Amsterdam gaat over de Amsterdammer en de straat waarin hij/zij leeft. Verslaggevers Gülden Ilmaz en Pieter Hulst bespreken en belichten samen met de bewoners bijzondere verhalen. Ze peuteren bijvoorbeeld aan de hand van vergeelde foto's en historische documenten uit het Stadsarchief, de geschiedenis van Amsterdam los uit het straatbeeld. Wilt u ook uw verhaal kwijt? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Meer artkelen over de Wolkenkrabber


You have no rights to post comments