Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Nieuwsbrief 30

WIST U DAT . . . .
Redactie

het Geheugen van Plan Zuid ook via onderstaande social media te volgen is? Zo blijft u altijd op de hoogte . . . .

FACEBOOK
TWITTER
LINKEDIN


ACTIE VOOR DE EERSTE 30 DONATEURS
WORDT VRIEND VAN GEHEUGEN VAN PLAN ZUID EN ONTVANG DE ZOMER VAN ICARUS

het bestuur

Voor wie Zuidelijke Wandelweg, de vorige roman van Paul Gellings over onvermoede, raadselachtige kanten van Amsterdam-Zuid al een feest der herkenning was, ligt hier dan nu een spannend vervolg. Voor wie wil kennismaken en al lezend meewandelen met deze auteur zal er van de eerste tot de laatste bladzijde van De zomer van Icarus een wereld opengaan.

Wordt nu "vriend van het Geheugen van Plan Zuid" en ontvang De zomer van Icarus >>


NIEUW IN DE PLAN ZUID BEELDBANK
Redactie

Tabakwinkel van Tellingen - 1928/2012
redactie
In de Maasstraat 28 is al 84 jaar een tabakswinkel gevestigd. Voor vele (oud)bewoners beter bekend als Tabak speciaalzaak van Tellingen. We spraken met de huidige eigenaars Michael Hendriks en zijn vrouw Thirza en de vroegere eigenaarS Wim en Greet van Tellingen.


Naar het artikel >>

We mochten ook gebruikmaken van historisch beeldmateriaal uit het familiealbum van de heer en mevrouw van Tellingen. Dit beeldmateriaal hebben we ondergebracht in onze beeldbank

Naar de beeldbank >>

GEDICHTEN PAUL GELLINGS
Jos Wiersema

Samen met Paul Gellings heb ik drie oude Zuidgedichten van een nieuw videojasje voorzien. Het zijn de gedichten:

PLAN ZUID
BERLAGEBRUG
ROOSEVELTLAAN

Voorts is het hoofdstuk van Paul op de website van het geheugen van Plan Zuid uitgebreid met de gedichten: Zuidas, Leidseplein en Liefde in Zuid. Paul Leest voor uit zijn laatste roman Verbrande schepen. Het kijk- en luisterfeuilleton Zuidelijke Wandelweg uit 2007 is opnieuw gepubliceerd.

Lees verder >>

Nieuwe rubriek op de website
redactie

We kunnen ons goed voorstellen dat u naast berichten over het verleden over uw oude buurt ook wilt weten hoe het er nu aan toe gaat. Daarom verzamelen we nu ook actualiteiten met links die naar de media verwijzen. We zijn hiermee gestart begin augustus 2012

Lees verder >>

Herdenkingsboek over het Apollohouse
Redactie

De heropening van het Apollo House is een feit. Dit boek toont in woord en beeld de geschiedenis van het Apollo House en zijn bewoners, en in het bijzonder van de laatste verbouwing. Het werd op 31 mei 2012 aangeboden aan de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. Het prachtige naslagwerk, waaraan wij hebben meegeholpen, is alleen verkrijgbaar bij: boekhandel Van Rossum in de Beethovenstraat 32 en kost € 19,90.

Lees verder >>

Vragen over verzetsgroepen
redactie

Uit twee verschillende hoeken kregen we vragen over verzetsgroepen die in Amsterdam Zuid actief geweest zijn.

Vragen van Jack van Ommen over de verzetsgroep van Henk Dienske 
Vragen van Joseph Mendes over Verzetsgroep 2000 >>

Miep Giesplantsoen
redactie

Gerard Harmans woont in de voormalige woning van de bekende Anne Frankhelpster Miep Gies aan de Hunzestraat 25. Na het overlijden van Miep Gies in 2010 stelde hij het Stadsdeel Zuid voor om het naamloze plantsoen tegenover de woning naar haar te vernoemen. "Miep Gies is geen rivier" was de eerste reactie van de locale overheid.

Lees verder >> 

Stadsdeeldichter
redactie

Karel N.L. Grazel heeft twee nieuwe stadsdeelgedichten in gezonden.

Lees de gedichten 19 en 20 hier >>

MEDEDELINGEN/TIPS

Open Joodse Huizen was een groot succes >>
Wordt nu "vriend van het Geheugen van Plan Zuid" en ontvang Paul Gellings' Zuid roman "De zomer van Icarus" >>

You have no rights to post comments